У Києві «тітушки» побилися з активістами, що не дають засипати озеро

20.04.2016
автор: Олег Шинкаренко, журналіст Української Гельсінської спілки з прав людини для “Громадського радіо”
джерело: hromadskeradio.org

Між активістами та людьми в масках сталася бійка біля озера на Позняках. Відомо вже по мінімум трьох постраждалих зі сторони активістів. 

Про це повідомляє кореспондент «Громадського радіо» Олег Шинкаренко. Забудовник вирішив засипати озеро Качине на Позняках і побудувати там багатоповерхівку. Місцеві мешканці та екологічні активісти виступають проти ліквідації озера. Вони стверджують, що це призведе до підтоплення фундаментів оточуючих будівель.

Забудовник впевнений у своїх правах і викликав на місце події людей в масках та чорному одязі, так званих «тітушок».

Учасникі конфлікту на вул. Здолбунівській в Києві. Авторські права: Лідія Гончаренко, ТСН

Це призвело до сутичок з активістами. Нападники намагалися знести наметове містечко та імпровізовану приймальню нардепа Берези.

У справу втрутилася поліція і припинила насильство. Наразі протестувальники  перебувають на місці подій та не збираються розходитися. Агресивно налаштовані молоді люди вже розійшлися.

Представник поліції розмовляє з протестувальниками. Авторські права: «Громадське радіо»

В результаті сутичок, за інформацією нашого кореспондента, є мінімум троє постраждалих. Один з них активіст Євромайдану, який був на місці у формі самооборони Майдану. В нього легке забиття на лобі. Постраждалий каже, що його побили, коли він намагався захистити від знищення наметове містечко активістів. Крім того, видання, що в результаті сутичок постраждало ще дві жінки, яким надали допомогу представники Червоного хреста. Зараз активісти складають списки постраждалих. 

Озеро Качине, через яке сталася бійка в Києві. Авторські права: «Громадське радіо»

Comments are closed