Фотомиті, що рятують дерева

Джерело: http://www.zfront.org/fotomiti-scho-ryatuyut-dereva/
Автор: Олег Перегон

1 листопада о 12.00 відбудеться церемонія відкриття виставки у Харкові,

у медіа-центрі «Kharkiv Today» за адресою: вул. Мироносицька, 8. 

Завантажити прес-анонс та програмку заходу.

Майже півроку реалізується в Україні масштабний та амбітний проект «Думайдан-2016», в якому найактивніші екологи-природозахисники об’єднали зусилля з найбільш фаховими юристами-правозахисниками. В результаті мають відбутися такі зміни вітчизняного законодавства, які захистять наші зелені зони. 2 жовтня у Києві відкрилася фотовиставка в межах цього проекту. А 1 листопада ця виставка буде у Харкові. Під час відкриття київської виставки пройшло обговорення запланованих змін до законів.

Автор: УГСПЛ

Автор: УГСПЛ

2 жовтня в київській «Галереї МК» відкрилася фотовиставка, присвячена захисту зелених насаджень України і красі цих самих насаджень. Адже Україні і українцям пощастило: в наших містах, селах, селищах є унікальні історичні парки та сквери, заповідні ліси та гаї. І люди люблять ці природні куточки, які є і «зеленими легенями», і місцем відпочинку, і місцем вивчення та дослідження природи. На жаль саме ці куточки приваблюють сьогодні жадібних підприємців. Забудувати територію, заграбастати деревину, розібрати на маєтки — ось що приходить у голови схиблених на грошах йолопів, які навіть не усвідомлюють, що зазіхають на святині всього народу. І по всій Україні майже щомісяця лунають новини про протистояння громадян забудовникам, порубникам, земельним загарбникам. Фото саме цих протестів, а також фото з красотами природи зібрали природоохоронні організації з різних областей України. Є тут фото і з київською пропискою, і харківські, і Тернопільські тощо.

Перша частина заходу 2 жовтня — презентація виставки. Автору цих строк була надана честь зробити промову під час відкриття. Також на виставці знайшлося місце для декількох десятків моїх робіт. За що я дуже вдячний організаторам. Публіка схвально віднеслася до моїх фото, а також до фото інших авторів. Відгуки у пресі — також схвальні: (http://www.prostir.ua/event/dumajdan-2016-fotomyti/,http://dimmk.com/ru/workshop/vystavka-dumajdan-2016-fotomgnoveniya/,/2016/10/03/dumajdan-vidkryv-fotovystavku/, багато інших). Якщо ж абстрагуватися від особистої участі, слід зазначити, що виставка поєднала художнє фото та репортажне фото, вона вийшла динамічною, драматичною, коротше кажучи, там є на що подивитися і любителям фотомистецтва, і активістам-природоохоронцям, і просто поціновувачам природних красот.

Друга частина заходу — обговорення тих змін законодавства, які були напрацьовані під час попередньої роботи учасниками проекту «Думайдан» (докладніше про це у наших попередніх публікаціях: http://www.zfront.org/dumaydan__2016/, http://www.zfront.org/dumaydan-2016-fotomiti/). Для цього зібралися активісти з різних організацій та ініціативних груп, зокрема, ті, що рятують зараз озеро Качине, яке раптом закортіло повністю засипати та забудувати купці негідників з грошима, активісти, які рятують Голосіївський ліс та інші патріоти української столиці. Якщо на попередній захід «Думайдану» завітали представники Київської міської державної адміністрації, то цього разу гостями  та учасниками нашого обговорення були депутати Київради, які виявилися теж захисниками зелених насаджень. Обговорення пройшло жваво та результативно, ми зібрали цілу низку зауважень та доповнень від учасників заходу, які обов’язково будуть враховані при підготовці законопроектів.

Отже, як з самого початку й планувалося, виставка — мандрівна. Перше місто України, куди вона завітає після закінчення експозиції у Києві — це наш рідний Харків. 1 листопада о 12.00 відбудеться церемонія відкриття виставки у Харкові, у медіа-центрі «Kharkiv Today» за адресою: вул. Мироносицька, 8. 

Завантажити прес-анонс та програмку заходу.

Comments are closed